Photo: Derk Steemers

Interview Douwe Macare

Sint-Oedenrode, 6-5-2010 door Paul van Nimwegen
Wie in Nederland kent Douwe Macare tegenwoordig niet meer. Je zag hem in 'Ik wed dat ik het kan' met Carlo Boszhard en in 'Life of Douwe'. Door zijn bekendheid maakt hij veel dingen mee en in dit interview lees je hoe hij er mee om gaat.
Vertel eens even kort wie je bent.
Ik ben Douwe, ik ben 17 jaar oud en ik skateboard en ik vind dat f*cking flex.

Heb je nog sponsors?
Burnside, Etnies, Analog, Alien Workshop, Monster Energy, Skullcandy en Transmission skateparks.

Oke, je hebt een beetje vreemd imago. Wat is de deal daarmee?
Ja, het is dat jij het vraagt anders wist ik er echt helemaal niets van af. Maar what the deal daarmee is? Ik weet het eigenlijk niet. Sommige mensen vinden dat ik een Sheckler imago heb. Maar dat boeit me eigenlijk vrij weinig. Ik doe gewoon wat ik leuk vind en als je doet wat je leuk vindt hoef je nooit te werken.

Je had wel je eigen variant op Life of Ryan eerst online staan. Wat was de rede dat je die ging maken?
Dat was een beetje apart, Tim Koster wou eerst een Day in the Life met mij doen, maar destijds vond iedereen mij al een soort Sheckler imago hebben, dus wilde Tim dat een beetje erger maken door een Life of Douwe te maken in plaats van een dag in het leven. Dus vandaar.

Haha, dus Tim Koster is voor een groot deel verantwoordelijk voor jou Sheckler reputatie?
Dat heb jij verschrikkelijk goed geconcludeerd. Maar als je het bekijkt uit een ander perspectief is het ook overduidelijk dat het zonder mijn medewerking niet kon ontstaan. Dus heb ik heb mezelf ook voor een groot deel een Sheckler imago aangekleed.
Douwe poseert voor de foto in Burnside skatepark in Deventer.
Photo: Gerard Kroezen
Zijn er mensen die denken dat jij echt bent zoals je daarin was?
Haha, ja gek genoeg wel. Ik heb wel is meegemaakt dat ik een demo moest rijden voor Transmission skateparks ergens onder in Nederland en toen daar mensen echt naar me toe kwamen om te vragen of ik nou echt professioneel skateboarder was en dat het de eerste keer was dat ze een professionele skateboarder in het echt zagen en heb ik ook handtekeningen moeten uitdelen enzo.. Echt too bad, hahaha.

Haha. Is ook het artikel in een krant in Zuthpen over een miniramp waarbij stond 'in samenwerking met professioneel skateboarder Douwe Macare' een voorbeeld daarvan?
Ja! Dat was echt te space. Maar dat was dus omdat ze in Zutphen een keer een miniramp in de stad wilden zetten en toen was dat in de krant aangegeven. Er stond dus bij 'met behulp van professioneel skateboarder Douwe Macare' terwijl ik er niets van af wist.. Echt helemaal niets hahahah. Zo raar he.

Haha oke. Je had een part in de video van Colin Clark met daarin een hoop harde hammers. Was je tevreden met dit part?
Ja, opzich was ik wel redelijk tevreden. Maar we hadden eigenlijk maar drie om dit op te nemen, omdat ik Colin later leerde kennen dan de andere gasten in de film.
Dus we hadden maar erg kort de tijd om een goed part neer te zetten. Ik denk dat we in totaal zo'n acht keer hebben opgehooked om te gaan filmen. Colin Clark is ook echt een te chille filmer en ik vond de film ook echt sick ge-edit! Ik was wel blij met het eind resultaat, maar ik denk als we nog langer de tijd hadden dat ik nog wel wat harde shit kon neerzetten.
Dikke Nollie Heelflip in de bank in Utrecht!
Photo: Frederico Dafies
Je hebt net de Etnies weekend trip achter de rug. Hoe was die bevallen?
De Etnies weekend trip? Ja die was echt supervet! Ik had alleen op de eerste dag een dikke heel bruise opgelopen dus kon geen trappen of gaps meer skaten jammer genoeg. En ik was ook de jongste dus werd daarom ook het vaakst en meeste belachelijk gemaakt door lieve teammanager Bob (Joosten) en fotograaf Derk (Steemers), hahahaha. Maar het was echt supervet en supergezellig. Echt flex ook die chickies van 14 die een hotelkamer verderop zitten, haha. Check de video trouwens!!

Deze week ga je ook nog met Monster naar Frankrijk om mee te doen aan Fise. Wat houdt dat precies in?
Ik weet het niet precies, volgens mij is het wel een dikke contest. Ik geloof dat het een wedstrijd is met inline, bmx, wakeboarden en skateboarden. Skateboarden is er dan sinds dit jaar bijgekomen. Maar ik hoorde van Monster teammanager dat het een supervet event is. Ben benieuwd, heb er trouwens nog nooit eerder van gehoord hehe.

Ben je nog bezig met iets? Filmen voor een video of foto’s schieten voor een magazine ofzo?
Ik ga eind deze maand naar Zev (van Sluysdam) toe om met hem een weekend te filmen. Waarschijnlijk wordt dat voor de Puzzle video. Voor de rest ga ik dan volgende week naar France om met jou een beetje te filmen en die wedstrijd.
Ook hebben Hessel en ik afgelopen week met Game Kings gefilmd wat 11 mei om 21:00 te zien is. En afgelopen maandag heb ik met Flabber wat gefilmd wat aanstaande maandag te zien is op hun website. Ik ben ook nog bezig met 'King of the Canyon 2010' voor te bereiden, dus iedereen 27 juni vrij houden! En er komt over een tijdje weer een nieuwe aflevering van Life of Douwe haha!

Nog plannen voor trips naast de trip van Frankrijk?
Ja, in juni of juli. Het is maar even kijken wat beter uitkomt en dan ga ik naar London. Om daar het Monster hoofdkantoor even te checken en footage te filmen. En ik ga nog even een week met Derk (Steemers) knallen in Utrecht. Voor de rest gewoon chillen en een beetje kijken wat op me pad komt haha.

Oke, nog even een paar keuzes.

Bier of Whisky?
Witte wijn, Mellow white wine.

Sketchy met veel speed of clean zonder speed?
Sketchy met speed! Altijd vet om te zien maar ik moet zelf alleen nog een beetje leren om harder te rijden haha.

Rock&Roll of Hiphop?
Ligt er maar net aan in wat voor een bui je bent maar ik luister voornamelijk hiphop, maar the Rolling Stones vind ik bijvoorbeeld ook echt f*cking sick gek!

The Canyon of Burnside?
Gewoon lekker hard rijden in the Canyon met hiphop en witte wijn in je linker hand.

Park of Street?
Street heb je meer mogelijkheden.

Oke, bedankt voor het interview. Zijn er nog mensen die je wilt bedanken?
Mijn familie, me vrienden, me vriendinnen, Herm Golbach, Bob Joosten, Wilko Kuipers, Anton hurray, James Vooght, Erwin Riezebos, Robert Schreuel, Paul van Nimwegen, Rik van Dijk, Niels Suter, Tim Koster, Derk Steemers. En het is natuurlijk wel lekker cliché, maar toch zeg ik het. Iedereen die ik vergeten ben.. jullie weten wie jullie zijn.

Video
Rider Check out - Douwe Macare

Meer over Douwe:
Douwe Macare video pagina
Douwe houdt wel van hammers. Kickflip in Amersfoort!
Photo: Frederico Dafies
Artikel
Lees meer

LIVE: Vans Spring Classic 2015

Het hele weekend kijk je bij ons live mee naar de Vans Spring Classic in Italië. Klik verder om onder andere topper Daan van der Linden te zien skaten. Lees meer

Artikel
Lees meer

Dit weekend: Vans Spring Classic

Morgen, vrijdag en zaterdag is het tijd voor de Vans Spring Classic in Riccinone, Italië. Volg de miniramp-contest het hele weekend LIVE op Tacky. Lees meer

Artikel
Lees meer

Aanmelden Bootcamps Dew Tour Am Series 2015

Jouw aanmelding voor de Dew Tour Bootcamps in Nederland en/of België regel je hier. Lees meer

Artikel
Lees meer

Actievoorwaarden Dew Tour Den Haag & Breda

Lees hier de actievoorwaarden voor deelname aan de Dew Tour Bootcamps in Skatepark Sweatshop in Den Haag en in Pier 15 te Breda. Lees meer

Artikel
Lees meer

Dew Tour Bootcamps in Nederland en België

Na het grote succes van vorig jaar, komen de Dew Tour Am Series dit jaar opnieuw naar Europa. Mét stops in Nederland en België. Lees hier waar en wanneer. Lees meer

Artikel
Lees meer

Dit jaar weer een Europese Dew Tour Am Series

Mountain Dew brengt Europese ‘DEW TOUR AM SERIES’ terug naar Museumplein in Amsterdam. Check hier alvast de teaservideo!! Lees meer